12 september 2010

Äntligen premiär!

DSCF3240

En varm, men mulen höstdag som idag var det äntligen premiär för våra små “Skogsknoppar”. Vår lille busunge åkte förväntansfull iväg på sin första alldeles egna fritidsaktivitet (buren i babyskydd mer eller mindre emot sin vilja till babysim borträknat!) och mamman gjorde debut som ledare inom Friluftsfrämjandet.

DSCF3235

13 muntra små busungar mellan 10 och 22 månader dök upp med sina entusiastiska och trevliga föräldrar och det var ljuvligt att se hur alla inklusive vår egen lille grabb fullkomligt strålade av lycka. Bortsett från en liten mungipa neråt när “den sovande björnen” vaknade och en liten deltagare som sött somnade i sin vagn innan programmets slut så var alla barnen härligt glada och delaktiga under vår 1,5 timme i naturen.

DSCF3244
Att mamma plötsligt också skulle ägna sig åt 12 andra småttingar och dubbelt så många föräldrar var tackochlov inget problem. Pappa var ju med och dessutom fanns det så mycket annat roligt att upptäcka runt omkring vår lilla “lägerplats”.

DSCF3237

Favoriten Blixten McQueen fick följa med ut i skogen också – mormor och morfar hade påpassligt försett lillen med en liten picknickbox och tillhörande flaska som kom väl till pass idag.

DSCF3239 
Jag vet inte om det var barnen eller föräldrarna som tyckte det var mysigast att kura ihop sig i vindskyddet när en kort skur drog över.

DSCF3246

På morgonen hade det varit en liten kamp att dra på vår lille pajsare både gallonbyxor och gummistövlar för första gången. När man hade vant sig var det dock toppenroligt att springa runt i denna mundering och av skulle den inte när vi kom hem. …och det var med lock och pock vi fick den lille herren med oss hem i bilen. Här i huset är det tre stycken som redan längtar till söndag morgon om två veckor!


1 kommentar:

  1. Så härligt och trevligt det ser ut och "busungen" ser ut att trivas kanonbra ;-) Kram Anna

    SvaraRadera