20 augusti 2010

Vi sliter på dubbla fronter

 DSCF2823

Idag drar vi iväg på en veckolång Sverigeturné för att bevista lillkusinens namngivningskalas, snurra ett varv på Öland och förhoppningsvis lyxa till det lite på Countrysidehotell i Hestraviken. När man är trädgårdstant är det plötsligt en helt annan deal att dra iväg med tanke på förberedelserna som behöver göras.

Förr packade man ner ett gäng plagg i väskan, drog ur kaffekokarsladden och satte sig i bilen. Nu är det andra tider – tomatplantorna ska duttas och omorganiseras så att de står skyddat och ändå får lite naturlig vattning, humlen ska viras hårt på sina klättertrådar så att den inte anfaller grannen brutalt, vissna blommor ska knipas av så att vi inte drunknar i en ringblommedjungel nästa år…och naturligtvis måste en riktig trädgårdstant klippa gräset innan hon ger sig iväg. Ännu är det inte för att “hålla skenet uppe” för grannarna, men just för att det var dags att gödsla landet med näringsrikt gräsklipp.

Tack och lov att man har en liten hjälpreda, men visst ser han bekymrad ut i mammas gröna djungel…!? Närmsta veckan får ni hålla till godo med lite inblickar i min växtlighet och sedan ses vi i slutet av nästa vecka för min “grand finale” i 10-saker utmaningen. Hej så länge!2 kommentarer:

 1. woow,du menar alltså att man kan hålla humlen på plats;) måste jag testa om vi bor kvar här nästa år. Kanske funkar med alla klätter historior.Härlig blogg du har.

  SvaraRadera
 2. Ha en trevlig tur och en härlig helg!

  Bara älskaaar din fina odlingstrappa i förra inlägget:)

  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera