4 augusti 2010

…och det bidde pesto därav

DSC01657

Med trädgården full av basilika var lösningen given när kylskåpet gapade tomt efter ett par dagar på resande fot. Det vankades spaghetti med vitlöksstinn pesto och mamman hade helt fel som trodde att det skulle få bli en nödlösning med totalt näringsbefriad spaghetti med ketchup till den lille. Så fel man kan ha – här slevades det “gröna maskar” för glatta livet!

Klassisk pesto
bladen av ca 2 krukor basilika
1 klyfta vitlök
50 g cashewnötter eller pinjekärnor
100 g parmesan
1-2 dl olivolja till önskad konsistens
salt och peppar
Kör allt i mixer och låt gärna mogna ett par timmar innan förtäring,

2 kommentarer:

  1. Pesto är sååå gott! Kul att barnen uppskattade det också... det dröjde nog ett tag tills mina gjorde det....

    Alla ringblommor är fina.... Vanliga som ovanliga... När det kommer till kritan är det dom vanliga orange som man vill ha i vasen på bordet i slutet av sommaren.... Vet inte vad det är, men den där klibbiga känslan av stjälkarna och doften som kanske inte är den mest väldoftande... påminner mig väldigt mycket om barndomen i alla fall.

    Nä, man kanske skulle göra en laddning pesto... det var ett tag sedan nu.. och basilikan är STOOR i växthuset.... Tack för inspirationen!

    Kram Charlotte

    SvaraRadera
  2. Här ska det också få bli pesto fast jag tänker "fuska" med hasselnötskärnor och lite persilja i, blir en försvenskad-mångmamma-variant som brukar uppskattas!

    SvaraRadera