11 juli 2010

Solen med sina fläckar

DSC01013

Jag får ofta en massa glada och berömmande tillrop för min 10-saker-utmaning och rensandet jag ägnar mig åt vareviga måndag. Detta är och har varit en väldigt nyttig övning som förlängning till köpstoppet jag ägnade mig åt (om man nu kan säga så när man låter bli att göra något) under tre månader förra året och jag är väldigt nöjd med effekten det har på vårt sätt att leva och konsumera

Men solen har också sina fläckar…och då och då faller även jag dit och fyller på förråden besinningslöst med tokshopping av prylar som jag under alla omständigheter skulle klara mig väldigt väl utan. Sällan händer det att jag shoppar för shoppandets skull numera och om jag nu ska köpa något alldeles onödigt (men ack, så åtråvärt) så brukar jag kunna ha is i magen tills köpet i alla fall inte längre gräver ett allt för djupt hål i plånboken.

En av insikterna med köpstopp eller medvetandegörande av sin konsumtion är nämligen att om man bara motstår de initiala vill-ha-impulserna i butiken, så antingen falnar habegäret när man hunnit sansa sig, eller så kan man om det fortfarande känns relevanta fånga i stort sett allt till en bråkdel av priset om man håller igen tills säsongen går mot sitt slut och butiken nästan garanterat rear ut prylen till halva priset.

DSC01008

Härom helgen tog vi en liten tur ner till Varberg och där i en av mina favoritbutiker dök just ett sånt där halva-priset-tillfälle upp. Vem som helst kan förstå att ett microväxthus gör föga nytta för en familj som drömmer om att bli självförsörjande på grönsaker, men oj vad sött på fönsterbänken för vinterns tappra försök att dra fram ett par små ruccolablad eller rentav ett par örtablad.

DSC01068

Bredvid stod “KORGEN” som jag så “väl behöver” för att bära in mina nyskördade färskpotatis. Att tjejen i kassan råkade dra halva priset på fullpriskorgen gav mig utrymme för en efterlängtad chokladblomma på plantskolan…

Som sagt har också solen sina fläckar, men å andra sidan njuter hon nu extatiskt i sin prunkande trädgård med sött miniväxthus, potatis i korg och en bedårande blomsterprakt!

1 kommentar:

  1. Chokladblommorna är så fina och doftar så ljuvligt!

    SvaraRadera