23 juli 2010

Semester i nybyggarland

   DSC01549

…har jag nu så smått börjat förstå mig på när vi är inne på andra sommaren med oförändrad aktivitet. Ligga på en solstol och njuta värmen med en god bok, stillsamt påta i de nyanlagda rabatterna eller helt enkelt njuta ett glas svalkande saft på sitt nybyggda trädäck verkar inte ligga för våra manliga grannar i 30-40-årsåldern.

Andra sommaren i huset (och gubbdagis är stängt…), så då kan man ju alltid bygga ut sin altan en bit till, snickra ett staket eller använda sin dyrt inköpta mastodonta cirkelsåg på annat ljudligt sätt. Sen har vi killarna med de riktiga monstermaskinerna, sina kraftfulla spikpistoler och en och annan minigrävmaskin och som just denna semester tog klivet ut och började bygga sitt drömhus….och jag rodnar när jag tar fram vår surrande lilla kanttrimmer för att ansa ett par meter rabattkant…

Ja, ja nu ska jag minsann bli en i gänget, om än med en plutteliten, jämförelsevis ljudlös, riktig “kärringmaskin”. Årets semesterleksak är införskaffad och nu ska det bli tjusiga spaljéer till sockerärtorna och björnbären, en odlingsstege för att expandera odlingsutrymmet ännu en liten bit och mängder med odlingspinnar till landet.

Slut på eventuellt obekväm tystnad vid grabbarnas fika/öl-pauser!

1 kommentar:

  1. Miss av mig. Jag brukar dela rödbetorna och andra rotfrukter med för den delen när vi kör dem i woken på grillen. Ändrat detta i inlägget.

    SvaraRadera