Blott Sverige svenska rabarber har… och om ni frågar mig kunde säsongen gärna få vara året runt. Pajer, kakor, saft, kräm – variationerna på denna favorit är oändlig och allra helst i kombination med jordgubbar och/eller vanilj. Men nog kan man använda denna primör till maten med!?
Sagt och gjort, en surf i cyberrymden gav vid handen ett utmärkt chutneyrecept från Tasteline. Resultatet ska mogna i två veckor före användning, men ett litet smakprov avslöjade ett mycket lovande resultat med behagligt litet sting.
Rabarberchutney, 3 burkar
500 g (ca 1 lit.) 1 cm. bitar rabarberKoka allt utan lock på svag värme i 1 timme så det tjocknar. Ös upp på burkar och sätt på lock. Ställ svalt. Efter 2 veckor är chutneyn färdigt.
2 hackade rödlökar*
5½ dl strösocker*
1 krm cayennepeppar
1 krm chilipulver
½ msk ingefära
1 kanelstång
2 msk ättikssprit
3/4 dl vatten
Tweet
Åh,det gör alltid min mamma varje år. Sen har vi det till allt möjligt och i allt möjligt :-)
SvaraRadera