12 juli 2010

Nya planer

DSCF2236

Pappan i huset måste spurta på jobbet inför semestern, så honom lär vi inte se mycket av den här veckan. Alltid lika kul att vara gift med en ekonom i bokslutstider ;-)

Lillemans och mammans planerade resa till söderns frös av olika anledningar inne med kort varsel, så här har vi lagt om taktiken. Den lille får stå ut med sin gamla mamma istället för två entusiastiska lekledare i mormor och morfar och tyvärr får vi ta träffen med gamla (nuförtiden alldeles för långtbortboende) barndomsvänninor och deras barn en annan gång. Det kommer ju fler somrar…

Synd också att min efterlängtade kurs i blomsterbinderi på Jenny Strandhs Blomsterdesign gick i stöpet, men vi håller tummarna för att blomsterskolan är generös och låter mig boka om till hösten. Tant var bara förnamnet, men en heldagskurs i att binda blomsterarrangemang för festdukningar lockar definitivt!

Hursomhelst, hänga läpp är inget vi har tid att ägna oss åt, så istället blir det full fart tills käre far åter välsignar oss med sitt sällskap. Vi gick ut hårt idag med Lisebergspremiär tillsammans med mor-och-dotter-sällskap av våra holländska vänner i Göteborg. Mödrarna var lite fundersamma huruvida en bullrig nöjespark mitt i semestertider med den ena åkattraktionen hiskeligare än den andra skulle gå hem hos våra 1,5-åringar, men där hade vi definitivt inte behövt oroa oss.

DSCF2219

Förväntansfulla med biljett i hand!

 DSCF2223

Småttingarna fullständigt lapade i sig intryck av gröna kaniner och vrålande bergbanor, pekad-pekade-och-pekade på barn, ballonger och vatten i alla upptänkliga former och vågade sig på ett gäng karuseller där de nätt och jämt uppnådde de obligatoriska 90 centimetrarnas längd (Max lilla väninnan med hjälp av tåspetsarna..). Försiktig som vår lillkille är fälldes det en och annan tår när mamma prompt skulle ha elefanten att flyga och kaninerna blev väl närgångna. Hursomhelst, i det stora hela hade både små och stora en superkul dag, svettades liter i gassande sol och 30 grader och var eniga om att vi måste göra om det hela fram på sensommaren.

DSCF2212

DSCF2252

Längre fram i veckan blir det en tur till IKEA för kompletterande skruvar till mammans efterlängtade pysselbord. Vi kunde inte tro vår lycka häromdagen när verkligen alla delar till det tilltänkta skrivbordet med lull-lull fanns där de skulle på tag-själv-lagret. Kors i taket! …men kort är den IKEA-lycka som varar – väl hemkomna saknades såklart skruvarna i ett av tre kollin – grrrrrr!

…och sen ska jag i veckan passa på att dokumentera alla årets odlingsäventyr innan semesterlättja slår till och alla tankar och lärdomar seglar bort på en luftmadrass.

Varning för utdragen trädgårdsterror på bloggen under ett par dagar!

DSCF2261

Föga oväntat hann vi inte ens utanför grindarna innan det var “over and out”!2 kommentarer:

  1. Hjälp! Har jag missat något, är jag fullständigt urblåst i skallen eller lider jag av något annat som jag inte vet om, för jag har aldrig någonsin haft problem med att min man har haft mycket att göra på jobbet??!!
    Tala om i-landsproblem!!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  2. Hej anonym! Vet inte hur du tänker, men själv uppskattar jag verkligen att umgås med min familj och varje minut tillsammans med maken och sonen är värdefull. Jag och min man lever båda efter devisen att vi jobbar för att leva och inte tvärtom - alla är vi olika!

    SvaraRadera