3 juli 2010

Fina fisken på grillen

DSC00965

Här hemma fortsätter vi att leva, laga och äta utomhus så mycket det bara går nu när vädret äntligen kan kallas svensk sommar. Veckans omega-3-boost blev en hel laxsida på grillen efter eget huvud och viss inspiration från cyberrymden.

Mamman i den här familjen är en riktig fegis när det gäller att laga utan stöd av andras beprövade recept och pappan är minst sju resor värre – resulterande i en väldig frustration när frun hans utelämnat måttangivelserna i ett eller annat nedtecknat recept. “Hur i hela fridens namn ska jag veta om det är ett kryddmått eller en lastbilskontainer spiskummin…?”

Hursomhelst övar vi båda på att vara mindre slavar under instruktioner och dagens improviserade laxgrillning stärkte definitivt självförtroendet. Om man får lov att vara ödmjuk så var resultatet enastående gott och välkomponerat med säsongens färska örter.

Grillad laxsida med melon- och avokadosalsa

En hel laxsida med skinn

Lime, skivade och halverade

Ett gäng vippor av färsk persilja och dragon

Salt och peppar

Olivolja

Salsa:

1 galiamelon

2 avokado

citronverberna

citronsaft

honung

chiliflingor

salt och peppar

Laxen lades på dubbelvikt aluminiumfolie och små snitt fylldes med lime respektive örtvippor. Salt och peppar och en skvätt olja innan maken grillade indirekt med locket på klotgrillen till 58C. Ca 15 minuter.

Avokado och melon tärnades och blandade med övriga ingredienser för att stå till sig en stund. Citronverbenan var bra parfymerad i smaken, så ta inte för mycket.

Kolhydrater slog vi på stort med i form av både färskpotatis och världens godaste fänkålsbröd. Utsökt, och maken får stå ut med den totala avsaknaden av mått!1 kommentar:

  1. Det lät otroligt gott, blev riktigt hungrig! Dax för frukost, kanske...! =)

    SvaraRadera