7 juni 2010

Med mord i sinnet


Det har regnat hela dagen och både trädgårdens odlingar och dess väktare var glada och nöjda över denna lilla skjuts i tillväxten. Dock kom som ett brev på posten årets första riktiga invasion av mördarsniglar och i min pallkrage som tills igår ståtade med finaste ruccolagrönskan har det nu begåtts ett massmord som säkerligen skulle få tribunalen i Haag att se rött. De gräsliga slemdjuren satt högt och lågt och ut ryckte mamman med spetsigt vapen och mord i blicken.

Nog för att det känns tarvligt att klyva små försvarslösa (?) individer på mitten och slunga deras sargade kroppar all världens väg, men mina odlingar ska de hålla sig bra långt ifrån. Nio styck monster avlägsnades från ruccolan innan den jämnades med marken i hopp om snar återväxt. Tydligen föll salvian likaså de vidriga slemmen i smaken och där arkebuserades ytterligare en handfull individer.

Säkerligen skulle en viss dr Freud kunna dra en och annan växel på faktumet att mamman därpå gick raka vägen in i köket (via en noggrann handtvätt!) och bakade finska pinnar med choklad!

Habegäret är nämligen fortsatt på topp och under dagen kröp mamman till korset och smög upp systrarna Eisenmanns ljuvliga Sommarens söta på receptbokshyllan i köket. Till min stora förvåning upptäckte maken den fina boken direkt i vad jag hade hoppats var ett säkert kamouflage av Leila-böcker och Bröd från Brunkebergs bageri….

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar