17 mars 2010

Lyckost mig!

vas_Page_0

Mitt i rådande köpstopp med en strid ström av feta hushållsräkningar och en avsmalnande plånbok på "lågdagar" från Försäkringskassan satt det som en smäck att ha fru Fortuna med sig häromdagen. Andra veckan tillbaka på jobbet gled man in på en räkmacka och tog hem förstapris i konstföreningens årliga utlottning. Nu ska det ju erkännas att mamman definitivt inte är någon konstkännare av rang och i vårt hem är inte inredningsstilen förenlig med de flesta verk på duk och ram. Däremot är mamman barnsligt förtjust i vackra blommor och vad kunde då sitta bättre än en riktigt ståtlig vas á la modell både smakfull och hantverksmässig.

...och det är just det som är finessen med att få sitt namn utropat på första lotten att man får välja och vraka och ta med sig hem just precis det man önskar. I mammans fall blev det den fantastiskt fina vasen Windwood formgiven av Ingegerd Råman på Orrefors. Vasen som nu finns på bästa placering mitt emellan kök och "sällskapsrum" i vår öppna planlösning blir bara vackrare och vackrare för varje gång jag tittar på den. Jag är så oerhört glad och nöjd med mitt pris!

...men inget gott som inte har en liten pyttig "ond" petitess med sig...och nu är det dags att krypa till korset! Rusig av lycka och med min tjusiga vas under armen blev det tvunget att galoppera iväg till närmsta blomsterbutik för att kröna trofén. Tillsammans med den trevliga floristen provades det igenom diverse alternativ (första gången jag valde blommor efter vas och inte tvärtom!) för att till slut väljas en enkel, men ack så ljuvligt vårig kombination av långa videkissar och stora vita krysantemum. Smisk på fingrarna för brott mot köpstoppet, men det står turgumman ut med i sitt lyckorus.

För den som tycker sig känna igen stilen på vasen har Ingegerd Råman också formgivit bland annat de fina Pond skålarna, glaskollektionen Jazz Me och ljuslyktorna Slowfox - alla lika enkla och renodlade, men härligt tilltalande. Hon säger på sin websida att "enkelhet är ledordet för hennes design och lågmält, men klockrent gör hon föremål som hon själv gillar. Det är bruksföremål som kretsar kring maten, drycken och det dukade bordet. " Inte undra på att mamman är stormförtjust!

Om vi har vägarna förbi får jag titta in på Ingegerd Råman utställningen på Höganäs Museum fram till den 18 april.5 kommentarer:

 1. Grattis till vinsten! Så fin den är! Verkligen roligt att du vann!
  Hoppas resan hem gick bra, det var så jättekul att ni var här. Vi har så många ursöta bilder på de små kusinerna. puss ma

  SvaraRadera
 2. Som jag sagt tidigare...blommor är nästan nödvändigt... :)

  SvaraRadera
 3. Grattis till vinsten och tack för tipset! Ingegerd Råman-utställningen måste ses - är ju jättenära för mig! /Christian

  SvaraRadera
 4. Tusen tack!!!! Och men vad kul att du också bor i närheten!! Mötet gick otippat bra, det var supertrevligt!! Det var en lite mindre kungsbacka tidning jag skall vara med i, Kungsbacka Tidning, men det är superkul det med!!! :-)


  Kramar, Jennie.

  SvaraRadera
 5. Tusen tack!!!! Och men vad kul att du också bor i närheten!! Mötet gick otippat bra, det var supertrevligt!! Det var en lite mindre kungsbacka tidning jag skall vara med i, Kungsbacka Tidning, men det är superkul det med!!! :-)


  Kramar, Jennie.

  SvaraRadera