4 januari 2010

Redo för vardagen


...var vi definitivt idag efter två veckors konstant firande, hysteriskt mat- och godisintag, samt en konsumtion på gränsen till galenskap. Lika kul som det är att mysa till inför julen, förväntansfullt ge och få presenter och njuta den goda julmaten - lika härligt är det nu att få stoppa ner julpyntet i sina kartonger, hinna leka/läsa/pyssla med allt det fina man fick i sina paketer, skära av den konstanta sockertillförseln och inte minst laga och njuta en nyttig, klimatsmart och gudomligt god morotssoppa.

När mormor och morfar hade lekt lillen till middagssömn och blivit avvinkade gav sig mor och son ut på långpromenad i efterlängtat dagsljus i den fina skogen. Mitt i prick att få skjuta vagnen på de knastrande vintervita stigarna, dra djupa andetag av frisk luft och ge hjärtat en välbehövlig genomkörare efter allt kolesterol som passerat revy de senaste veckorna. Lillen sov som en gris, mamman fantiserade om allt härligt vi har framför oss under 2010 och till på köpet hamnade helgens Traderaförsäljningar på postlådan. Far i huset har nämligen blivit lovad att få inhandla ett nytt efterlängtat högtalarsystem till sin födelsedag om han samarbetar på fronten "utrensning och avyttrande" - nu ska det nog bli eld i baken på den gamle hamstern ska ni se! ;-) Puss älskling!


2 kommentarer:

 1. Å, så härlig den där barnvagnspromenaden lät! Det blir liksom lite svårare att komma ut på promenader när barnen kommit ur barnvagnsåldern, men ännu inte klarar sig hemma själva. Jag kan längta efter en riktig långpromenad på helgen!
  Tack för att du alltid lämnar såna gulliga kommentarer hos mig! De värmer :) Jag har varit dålig på att kommentera själv på sistone. Grattis till Max i efterskott!! :) Och en god fortsättning på det nya året.
  Kram Anna

  SvaraRadera
 2. Haha! Bra sätt att locka till mer utrensning!

  Roligt att jag kan ge dig lite inspiration! Hoppas vi kan fortsätta att inspirera varandra!

  SvaraRadera