I dag blir det recept på en inte 100% klimatvänlig rätt, men kanske något man kan unna sig till helgens glas vin!? Jag skulle tro att en Gewürzstraminer passar alldeles utmärkt till chilin och sötman. Dessutom har vårt Coop Forum denna vecka tagit det utmärkta initiativet att ha extraerbjudande på Bosarps fina ekologiska kyckling och halva priset på stora delar av grönsakssortimentet – BRAVO!!!!
Apelsinkyckling med chili – 2 pers (och en kryddgalen ettåring!)
1 tsk sambal oelek
1 apelsin*
1 lime
1 tsk soja*
1 msk honung*
1 tärning kycklingbuljong*
2 dl creme fraiche*
2 kycklingfiléer*
pasta*, något grönt*
Riv skalet och pressa ur saften från apelsin och lime i en gryta, blanda i soja, honung, sambal oelek, smulad buljongtärning och creme fraiche – koka upp. Bryn kycklingen i bitar tills den fått färg, lägg över i såsen och låt puttra ca 10 min. Servera med pasta.
Tips på Gewürtztraminer hos “apoteket Göken” (aka Systembolaget) här.
*ekologiska ingredienser
Tweet
Men Mimmi, TUSEN TACK för länken till systemet! Jag ÄLSKAR nämligen just Gewurtztraminer!!
SvaraRaderaMåste prova din Kyckling vid tillfälle! Låter supergott!
Hopps du får en mysig fredag!
/Eva