20 december 2009

Söndagsläsning: Betong...


Lilla familjen är mitt uppe i julstöket, vilket i sin tur idag varvas med en tur ut i den Bohuslänska skärgården för julklappsbyte med lillemans kusiner. Därav blir det ett kort och kärnfullt söndagsboktips som passar väl ihop med allt pysslande som är på gång. Av en ren händelse sprang mamman under en av sina rajder på det lokala biblioteket på boken med den kluriga titeln Betong: en gjuten hobby av Susanna Zacke och Sania Hedengren.

Att gjuta i betong är inget mamman under några omständigheter skulle komma på själv, men efter att ha läst om hur enkelt man fixar proffsiga betongprylar började det klia i fingrarna och i fantasin dröms det om alla roliga saker man kan skapa när temperaturen letar sig uppåt igen framåt vårkanten. Tydligen rör man bara ihop finbetong med vatten och häller i olika formar (allt från enkla glasslådor till kurviga sköljmedelsflaskor och ibland med avtryck av ett vackert ådrat rabarberblad) och kan skapa allt från skålar till fågelbad och fina fat. Fågelbad känner mamman sig ett par år för ung för ännu...., men ett par trampstenar till landet och ett gäng käcka ljuslyktor till trädgården ska det allt bli.

Den lättlästa boken med enkla beskrivningar och inspirerande bilder skulle mycket väl kunna vara ett julklappstips till storpysslaren som jämt är på jakt efter inspiration till nya projekt!

Här kan du hitta vad andra bloggare skriver om Betong - en gjuten hobby av Susanna Zacke


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar