23 december 2009

Julen kan börja!


Nu börjar det allt ordna upp sig inför julen och på något mirakulöst sätt verkar mamman för en gångs skull ligga i framkant med allehanda förberedelser. Snön ligger vit på taken, mormor och morfar har anlänt till lillemans stora glädje, skinkan kokar på spisen, sillsalladen är ihophackad, kylen är full med allehanda godsaker, frysen är till bredden fylld med nybakade kakor och bröd och imorgon dyker farfar upp med genomekologiska Janssons frestelse.


Huset är pyntat under devisen "less is more" och "med en ettåring i hushållet finnes allt pynt minst 90 cm över havet" - inklusive minijulgran på busungesäker höjd!


Mormor och morfar hade snickrat och pysslat ihop en finfin julbock till lilla familjen och sötnosen assisterade mormor med "the final touch" i form av rött sidenband

Nu står bocken Buse och välkomnar både husets gäster och kanske självaste tomten!?Pepparkakorna är bakade enligt tradition och mammas lille Peppe-pepparkaka pinnar runt ömsom i brunt med kristyr och ömsom som sötaste lille tomtenissen med luva (som sitter på minst 2 sekunder i stöten!)

Frågar man maken, så påstår han att det är ett modersarv att inte kunna låta julklapparna vara ifred - man måste väl få känna och klämma lite...!?

Låt lillemans första jul börja! God jul till alla mina fina läsare, som hör och häpna nu passerat hela 5000! En kul julklapp för bloggsugna mamman och i mellandagarna firar vi med en tävling. Tills dess ha en fröjdefull jul och förhoppningsvis spricker vi inte i sömmarna av all den goda maten.6 kommentarer:

 1. Så fina bilder- en fin jul önskar jag dig och dina kära!

  SvaraRadera
 2. God jul.
  Hoppas er dag varit fin!

  SvaraRadera
 3. God jul och gott nytt år. Hoppas ni har det underbart med massa god mat och julklappar.

  Hälsningar
  Nina

  SvaraRadera
 4. Kikar in och önskar God forsättning. Hopas ni har haft en skön jul.
  Kram Lina

  SvaraRadera
 5. Hoppas ni hade en fin jul!
  Sonen är såå söt!
  /Eva

  SvaraRadera
 6. Vilka härliga bilder och härlig julstämning!

  Visst är det härligt att se sitt barn uppleva julen! Hi hi

  Jag önskar er sköna dagar!
  stor julkram från mig

  SvaraRadera