28 december 2009

Firar med tävling!


Lilla bloggen som bara var tänkt som ett litet andningshål för mamman att få skriva och vara kreativ har växt till en kär kompis och precis före jul passerade besöksräknaren otroliga 5000! Galet, men superkul och definitivt en utmärk anledning att högtidlighålla med en utlottning till mina läsare.

Under året som gått har mamma Mimmi utvecklat ett allt starkare intresse för en hållbar livsstil och till sin stora glädje har hon samtidigt haft tiden och möjligheten att slå in på ett mer hållbart leverne för lilla familjen. Tillsammans gör familjen sitt bästa för att dra sitt strå till stacken och spara på jordens resurser, förorena så lite som möjligt genom att välja ekologiska alternativ och återvinna för glatta livet.

Mamman har "reformerat" hela sitt tänkande och agerande runt konsumtion med hjälp av ett fyra månader långt köpstopp, hon har slutligen kopplat hur mycket värdefullare tid är än pengar och nuförtiden tänker vi både en och två gånger innan vi tar (etanol) bilen eller bokar en flygresa till varmare breddgrader...och vet ni vad....vi har det minst lika kul, bekvämt och definitivt en ännu bättre livskvalitét nu än när vi spenderade för allt vad plånboken höll och levde rena rama slit-och-släng-livet.

En härlig inspiration på vägen har lite oväntat varit Magasin REKO som ges ut av KRAV, en tidning som mamman gladeligen läser från pärm till pärm för nya idéer och inspiration till ett bättre sätt att förhålla sig till mat och i stort till en hållbar livsstil. I REKO skrivs det mycket om äkta vara och en sund syn på hur mat ska produceras och smaka. Det görs utmärkta reportage om ekologiska och rättvisa initiativ och i varje nummer kommer alltid ett antal kloka och inspirerande personligheter till tals. Med andra ord är det en utmärkt inspirationskälla till hur man kombinerar en hållbar livsföring med det goda livet.

Naturligtvis tycker mamman att alla borde få nöjet att njuta av Magasin REKO under 2010, så därför tänkte jag göra det möjligt för i alla fall en utav mina läsare och lottar nu ut en helårsprenumeration. Allt du behöver göra är att skriva en kommentar om vad du kommer att göra under 2010 för att leva lite hållbarare och om du dessutom länkar från din blogg får du två lotter. Vinnaren drar jag den 15 januari - lycka till!

Om du inte har turen att vinna prenumerationen kan du alltid provläsa det utmärkta förra numret online här.


14 kommentarer:

 1. Vilket härligt initiativ! Då jag redan har tidningen så låter jag detta passera, någon kan få min lott :-)

  Och visst borde fler få tillgång till den! Jag skulle vilja ha Camino också men har valt att inte köpa den också...

  Allt gott till dig!

  SvaraRadera
 2. Men sååå duktiga ni är som får till det! För det är lättare sagt än gjort!
  Ja det är det! Man MÅSTE verkligen TA TAG i att leva lite hållbarare!

  Ja vi har blivit MYCKET duktigare på att sortera hushållsavfall! Du skulle se påsen med alla tomma värmeljushållare.

  Försöker också numer att handla mycket ekologiskt inte alltid så lätt men jag försöker komma ihåg det!

  Handlar mycket på seconhand och det är verkligen inte jobbigt för jag ÄLSKAR det!!!
  Ska ju också haka på din "10 överflödiga prylar"!

  Inte köpa så mycket halvfabrikat.
  Ge bort ex. kläder som jag inte använder kanske någon annan gillar dom!

  GOTT NYTT ÅR!
  /Eva

  Ps. Ny i bloggvärlden så jag har ingen aning om hur man länkar!!

  SvaraRadera
 3. Det kunde ju vara en spännande läsning...

  Men vad ska jag bli bättre på under 2010? Jag sorterar redan hårt, men kan förstås alltid bättra mig lite grand där. (Typ inte låta en enda grej slinka igenom fel - men med tanke på att jag t o m sorterar min kombos felslängda grejer säger väl allt...)
  Jag försöker redan plocka ett skräp om dagen ute (om jag stöter) men jag kan bli hårdare på det också.
  Däremot så har jag förhoppningsvis jobb från någon gång i vår, och då blir utmaningen att inte börja konsumera så himla mycket. Och jag har tänkt att inte köpa godis, utan baka istället (bättre på många sätt, för miljö såväl som plånbok).

  Duger det?! Naturligtvis så länkar jag också i min blogg!

  SvaraRadera
 4. Eftersom vi redan spelar i samma division i retur-återvinnigs-recycel-ligan, har jag svårt att komma på något mer jag kan göra!?

  Begagnade kläder-check
  pappersretur-check
  plastdito-check
  metall-check
  ekologisk mat-check
  närproducerat-check
  egenodlat-check

  Ännu mer vegetariskt kanske??

  Snälla, ge mig tips.
  Jag kanske är i störst behov av denna eminenta tidskrift?

  Gott slut, för övrigt!

  SvaraRadera
 5. Jag gör en hel del redan men ska försöka bli bättre på att köpa närproducerad, ekologisk och säsongsanpassad mat. Har nästan slutat att köpa bröd och kakor och bakar istället själv och källsorterar självklart.

  Länkar i min tävlingsblogg:

  http://evamar.blogg.se/2010/january/reko-15-jan.html

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Nästa år ska jag baka allt bröd själv. Även hamburgerbröd och korvbröd.

  /Veronika Ekstrand

  SvaraRadera
 7. Jag bestämde mig för att slå på stort inför det nya året genom att helt enkelt ta 365 steg mot ett miljövänligare liv - En sak om dagen borde ju inte vara omöjligt och ju mer jag lär mig desto mer saker vill jag göra.
  Det där låter som en tidning som jag helt klart skulle ha nytta av i min strävan efter ett miljövänligare liv.

  SvaraRadera
 8. Har länkat och hoppas på lite inspirerande läsning : http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.13069777

  SvaraRadera
 9. Hakar på din tävling lite sent. Jag slösar med diskmedel när jag diskar för hand, så nu har jag börjat med en sån liten burk med pump från naturskyddsföreningen. Jag länkar också, även om tävlingen snart är slut!

  SvaraRadera
 10. Jag är gärna med, har länkat här

  http://molnboanna.blogg.se/2010/january/prenumeration-reko.html

  Då vi bor i en lägenhet med väldigt lite förvaringsmöjligheter så har jag varit dålig på att källsortera (mer än papper och glas som vi har behållare för på området) så det tänker jag ta tag i för 2010, samt sluta diska under rinnande vatten. Matrester sorterar vi i gröna påsen och lampor går jag runt och släcker när ingen är i rummen...

  info@annakarlsson.se

  SvaraRadera
 11. Ja är gärna med och tävlar om en prenumeration :)

  Hemma hos oss så gör vi redan ganska mycket för att leva ett hållbart liv. Vi sorterar, handlar ekologiskt så gott det går, använder tygblöjor till barnen, bakar allt bröd själv och använder bil väldigt begränsat.

  Det ända vi inte gör (och det skäms jag för) är att vi inte komposterar. Bostadsrättsföreningen vi bor i har tyvärr ratat det totalt...
  Så mitt mål under 2010 är att omvända alla som bor i radhuslängan och få dem att inse att kompostering behövs!!

  Jag länkar från min blogg

  SvaraRadera
 12. Jag är en stolt mor till en dotter som är oerhört intresserad av ekologi, kravmärkt mm. ikväll håller hon tal på universitetet slutprov om varför du ska leva med ekotankarna i ditt liv..
  tidningen skulle bli en present till henne.
  miamaria_wannmyr@hotmail.com

  SvaraRadera
 13. Hej!

  Jag vill gärna vara med i din tävling :)
  Det jag ska göra för att leva mer ekologiskt och hållbart är bl.a. att försöka köpa ännu mera ekologiska produkter, återanvända mera (såsom att sy nytt av gammalt), köra hårt på vår nya bergsvärmepump och försöka övertala mannen om att få skaffa en hushållsgris för närproducerat, ekologiskt kött.

  Har länkat till din tävling i högra sidospalten på min blogg, jag låter länken vara uppe t.o.m. sista tävlingsdan.

  Häls. F

  SvaraRadera
 14. Vilket bra initiativ!
  Är inte bra på nyårslöften, så lovar inte något stort, men de små stegen är inte att förakta, med lite mer cykel o kanske lite mer vegetariskt.
  Har länkat till din sida, men donerar mina lotter till dottern som talat på universitetet
  //Stellan

  SvaraRadera