16 november 2009

Moster i kavaj*


... blev man igår kväll då lille fine systersonen kom till världen medan den här mamman lugnt och städat drog i sig en halv kartong Ben & Jerry-glass utsträckt i TVsoffan. Ett mycket bekvämt vis att sätta barn till världen, även om det i ärlighetens namn tack och lov inte var så himla mycket mer krävande att föda den egne sonen.

Vi skickar en gigantisk kram till moster och onkel och gratulerar till finaste lillkusinen Albin! Lillemannen här i huset verkar redan smida stora planer för hur lilla kusinmaffian ska busa loss framöver. Så långt har han nu på morgonkvisten undersökt diskmaskinen från insidan, gjort ett längre och ihållande test av den tutande pagerfunktionen på telefonens basenhet och förberett inför pappans hemkomst genom att sätta igång Wii-konsollen. ...och det är inte ens lunchdags... Välkommen till småbarnsverkligheten syrran!

*för den som inte är sportfåne eller gift med en (!) ska det kanske förklaras att anspelningen i rubriken är på sportens "mästare i kavaj". Wikipedia säger: uttryck som används inom lagidrotter för att beskriva när avgörandet av en turnering inte sker i en match där laget deltar. T.ex. om vinsten beror på utfallet av en match mellan andra lag, vid walkover eller vid en behandling av en protest... man lär sig något nytt varje dag...


3 kommentarer:

 1. Vad kul med en kusin! Grattis grattis! De komme rkunna lära varandra en hel del bus.=)

  Självklart tar jag beställningar bara att höra av sig...

  SvaraRadera
 2. Grattis till kusinen.
  Kul.
  Angående fläckar; Jag brukar testa med outspädd allrengöring (parfymfri) köpt i 5-liters dunkar från Tvättex.
  Några droppar som man gnider in i fläcken så fort man får syn på dem, brukar bita på det mesta.
  Vet att en kompis använder flytande Ariel men bara till just fläckar, aldrig att tvätta i.
  Mer miljövänliga knep på just banan (som är värst av allt!) och tomat har jag aldrig fått att funka, tyvärr. :(
  Kram

  SvaraRadera
 3. Grattis moster! Men menar du verkligen att du tyckte förlossningen var lätt?

  SvaraRadera