18 november 2009

Med brevbäraren...


...kom det idag ett kärleks(fullt)brev från omtänksamme svärfar. Som i ett trollslag utplånades mammans envisa motstånd till att låta julen börja redan i november. Det stod nämligen klart att det fanns tillfälle att besöka julmarknadenKoberg slott söder om Trollhättan nu i helgen. Svärfar är inte friherre och bor inte riktigt på slottet, men tillräckligt nära för att erbjuda gratis parkering och till vår stora glädje förstklassig barnvaktning!

Hoppet tändes genast till lite gammeldags julstämning med slott, stall och myspysiga närproducerade och ekologiska prylar och godsaker. Kanske är det nu mamman äntligen ska komma över delikatesserna från Koberg Vilt som hon hittills bara sett i sin högst oförädlade form, dvs livslevande runt knuten på svärfars hus. Koberg Vilt drivs av unga fru Silfverschiöld som tar tillvara på viltet från markerna runt slottet och producerar (eller ska vi gissa på hennes personal av något mindre adlig rang...?) korvar, stekar och salami med färska kryddor och örter ... i designad förpackning. Låter delikat, men det återstår och se om de är väl värda sin häftiga prislapp!


Tack goe svärfar... och undrar om det inte är dags att ta med lite glögg och en pepparkakor ut i skogen när man ändå är igång.....

1 kommentar:

 1. Så här tycker jag;
  November är en komplett värdelös och toktråkig månad - trots att båda jag och lilltösen fyller år.
  December är en underbart varm och mysig månad som doftar glögg, ljus och pepparkakor.
  Jag orkar inte vänta in rätt datum, bara familjen fyllt år färdigt får julen smygas igång.
  Och viltprodukter låter jättegott, sa hon som "slogs" med rådjurs- och älgkött halva gårdagsnatten...

  SvaraRadera