2 oktober 2009

Mot landets baksida

Över helgen bär det av till Sveriges baksida och hufvudstaden med lilla familjen för en hockeyhögtid för pappan och besök hos syster/moster för mamman och lillprinsen. Tyvärr blir det denna gång en omiljövänlig resa per bil, då mamman är pjoskig med att sätta lillen bland alla snörvlande svininfluense-resenärer på SJ i tre timmar och definitivt inte vill utsätta höggravida systern för någon som helst smittorisk.


Pappan har sedan evigheters evigheter planerat och sett fram emot att se sitt favoritishockeylag St Louis Blues spela i Globen och allihopa är vi nyfikna på att få se syster/mosters jättekula med kommande kusinen i. Affärerna håller vi oss ifrån i dessa köpstoppstiden, men däremot har mamman trånande drömmar om ett besök på alltid så vackra Rosendals trädgård och med lite tur så även Äppelfabriken på Färingsö. Alltsedan hon för länge sedan läste om denna Sveriges minsta fabrik som tar hand om äpplen på Mälaröarna som annars bara hade ruttnat och med småkok av äpple, rörsocker och helt ekologiska ingredienser framställer allehanda läckerheter har hon såklart haft det på sin lista över utflyktsmål. Vissa brinner för hem för herrelösa hundar, mamman fäller en glädjetår över att snälla människor gör en insats mot förruttnelse i naturens skafferi!


Bilder lånade från Äppelfabriken och Rosendal


3 kommentarer:

 1. Hej Mimmi,
  Du måste bara besöka Rosendals trädgård, du kommer att älska det!!! Hoppas att vädrets makter är med er. Äppelfabriken har jag ingen aning om vad det är. Verkar hur intressant som helst. Måste kolla upp den!!!! Njut och koppla av.

  SvaraRadera
 2. Äppelfabriken var en nyhet för mig! Kikade in på hemsidan och blev så sugen på att ta en tripp dit! Nästa höst kanske?

  SvaraRadera
 3. Ja, och så skulle jag önska en trevlig resa också :)

  SvaraRadera