22 oktober 2009

Lilla ekoreko, vecka 43

Lilla familjens ekorekoinsats denna vecka är att vi nu har blivit mycket bättre på att få med alla smådetaljer i återvinningen. Tidigare var det lätt att foliet från creme fraiche burken, använt aluminiumfolie, kaffeförpackningen eller russinpåsen åkte ner i de brännbara soporna. Nu har vi en liten egen påse där vi lägger värmeljusliken (efter att ha tagit bort veken och dess hållare!), foliebitar och kapsyler från glasflaskor. Det blir så mycket enklare när man kan hälla ner allt i återvinningsbingen utan att hålla på och plocka småbitar i sin stora återvinningspåse.

Vi har också turen att bo i en kommun som tillåter att vi lägger mjukplast i plaståtervinningen, så med lite tanke och ansträngning blir det inte mycket kvar som inte kan återvinnas. Sedan vi dessutom skaffade den underbara varmkomposten slänger vi allt organiskt avfall där tillsammans med använt hushållspapper och sönderrivna äggkartonger.

Hade det inte varit för de där stinkblöjorna vår lillprins så effektivt producerar uppskattar jag att vi inte hade behövt gå till soprummet mer än en gång i veckan. För soporna använder vi tunna soppåsar på rulle (istället för de onödigt tjocka och dyra plastpåsarna från matvarubutiken) och alla använda fryspåsar och eventuella bröd- eller fruktpåsar sparar vi för att stoppa stinkblöjor i. Jag kan för mitt liv fortfarande inte förstå varför jag skulle behöva en speciell blöjhink med speciella inkapslande påsar á 3-4 kr stycket!


1 kommentar:

 1. Hej Mamma Mimmi!

  Hamnade på din sida av en slump...
  tyckte det var lite lusigt eftersom
  jag också en mamma Mimmi. Det roliga är att jag också har en son som heter Max. Min Max är född i slutet av augusti 2008.

  Kommer definitivt att besöka din blogg igen.
  Lycka till! Mamma Mimmi i Karlstad

  SvaraRadera