22 september 2009

Mammatid


Mormor och morfar är på besök till lillprinsens stora förtjusning och det leks pedagogiska och mer busorienterade lekar från morgon till kväll. Rutinen är den samma varje morgon då lillen skjutsas in i gästrummet till de förväntansfulla morföräldrarna och ett par minuter senare är sängen full med roliga leksaker som rasslar och ryster. Mamman och pappan tar chansen att krypa ner en runda till i sängen. Dock är vi ju småbarnsföräldrar så ingen romantik här inte, på sin höjd mammans huvud på pappans arm innan man tar chansen att sova en liten stund extra.


Under helgen har det mest hörts kiknande skratt från huset där lilleman och mormor huserar, medan mamman och morfar tagit sig an höstsysslorna i trädgården. Det har oljats möbler och trälådor, rensats i de utblommade rabatterna och kvar finns att plantera 300 lökar (ibland blir man lite för ivrig!) och ett gäng perenner som Plantagen i stort sett "gav bort" vid ett snabbt besök. Söndagen bjöd på härlig familjeutflykt till svampskogen med mamma och lilleman som spejare, medan mormor och morfar plockade för glatta livet.


Dagen till ära har mamman unnat sig en lite välbehövlig egentid när mormor snällt erbjöd ett par timmars barnvaktande. Ska det vara, så ska det vara ordentligt blev devisen och mamman lyxade till det med både massage och underskön ansiktsbehandling hos duktiga Hannah på Skin etc. i Göteborg. Hannah är den där bästa sortens terapeut som småpratar mysigt så länge man själv är sugen och sedan låter en dåsa bort i tankarna till stillsam musik när massagen gör sitt - precis som det ska vara! Jag känner mig som en ny människa och ligger här mysbloggande på soffan medan mormor vallar lillprinsen för en eftermiddagslur. Så bra jag har det!


1 kommentar:

  1. Så härligt att ha föräldrar som kan ställa upp! Och SÅ SKÖNT med lite lyx...Så fina bilder på dig och lillkillen!

    SvaraRadera