22 augusti 2009

Stress i syltkokeriet

Den varma härliga årstiden går mot sitt slut och trots alla människor som gått tillbaka till jobbet och fått höstkänsla, envisas mamman med att sommaren minsann varar fram till hennes födelsedag som infaller den siste augusti. Basta! och en fix idé som är mycket lättare att hålla fast vid som köpstoppare lyckligt befriad från butikernas, alldeles säkert ursnygga, höstskyltning.

Dock är det redan absolut högsäsong i naturens skafferi och för en frälst sylt- och saftkokare är det verkligen stressigt värre...Det ska hinnas med att både plockas och tas om hand...

Läckra rosenröda nypon i mängd

Ett fullkomligt hav av björnbär som mamman inte kan fatta får lov att sitta alldeles orörda på buskarna...vad gör folk om dagarna? ;-)

Bedövande vackra rönnbär som ska leta sig ner både i geléburkarna och användas till de kommande höstdekorationerna...om en dryg vecka.

Ett premiärförsök på slånbärssaft nu när man bor vid kusten och dessa fina stora bär finns i princip i varenda buskage

..och den lille följeslagaren har som vanligt ett tålamod av guld när han snällt får sitta i vagnen och titta efter den tokiga mamman som svingar sig i trädgrenar och ålar genom buskage och snår för att tömma naturens underbara skafferi.4 kommentarer:

 1. Kikar in och tackar så jättemycket för din kommentar hos mig :)
  Kul att du tittade in.

  Du har en mycket trevlig blogg som jag med glädje kommer att fortsätta besöka :)

  Önskar dig en skön söndag.
  Kram Åsa

  SvaraRadera
 2. tack for din kommentar hos mig!!!vad fin blogg du har!!!Och vad fin han ar din son!!!!jag har sjalv en liten son som fyllt 9 manader....sedan en aldre pa 6 ar.Underbart med alla bar!!!!ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Jag envisas med att hålla fast vid sommaren mycket längre. Så länge det inte ligger snö på marken så är det sommar! (och hoppet är det sista som överger människan!)

  Man kan fuskpatinera krukor med färg, eller så pensla dem med filmjölk och sedan gräva ned dem i jorden och låta de vara där ett tag. Har dock inte själv prövat det sistnämnda...

  SvaraRadera
 4. Nyfiken, hur blev slånbärssaften? Nu när du ska börja ditt nya sunda liv har jag ett supergott recept på nyttig glass! Mixa 2 bananer, 4 dl naturell yoghurt, citronskal, en knivsuddd vanilj från vaniljstång och bär om du har. Frys in och servera med bär. Själv körde jag med egenhändigt plockade björnbär. Blev super!
  Kram / Karin Sjöö

  SvaraRadera