23 augusti 2009

Föräldrafritt och herr kantarell

Mormor och morfar var på besök i helgen och fick efter undertecknat konfidentialitetsavtal och kringelkrokfärd på Hallands landsvägar lov att följa med ut i skogen på allra hemligaste kantarellstället. De underbara små guldgula sötnosarna svek oss inte denna gång heller, utan snarare snokade vi på kuppen upp nya fina små klungor av "guldhattar" en bit längre in i skogen. Korgen kom hem välfylld och det som inte gick åt till smörstekt kantarelltoast ligger nu snällt och väntar på rensning.

Typisk syn på halländsk landsväg...

Storeman och lilleman ställde glatt upp på mamma, mormor och morfar Skogsmulles äventyr...

Lycklig skåning plundrar glatt de halländska skogarna


Mamma skåning i permanent exil kröp runt på alla fyra med kamera för att föreviga naturens skönhet...

...och ett par timmar senare tröt tålamodet när dessa skånska tokar fortfarande krälade runt i skogen...


Med entusiastiska lekledare på plats och chansen att få variera sitt lördagsmys en smula passade familjens lille sötnos på att skicka ut sina gamla päron för att få en stund föräldrafritt på hemmafronten. Mamman och pappan tog naturligtvis ett av detta sällsynta tillfällen i akt att i lugn och ro inta en härlig lördagssupé användandes både kniv och gaffel, tittandes djupt i ögonen på varandra och småpratandes om både ditt och datt som varken involverade blöjresultat eller hur många skedar gröt som hamnat där de borde vara. Man njöt av den goda maten och en härlig sydafrikansk Pinotage på den mysiga Restaurang Ester i Kungsbacka. Ett opretentiöst ställe med god mat och trevlig service, vilket verkligen rekommenderas för den som har vägarna förbi de mest norra delarna av Halland.

5 kommentarer:

 1. Hej! roligt att du tittade in till mig! Fick massor med hemlängtan när jag såg att ni bor i vackra Halland!!! Har många minnen därifrån :D Otroligt vacker natur och skogen är ju helt underbar med alla tallar - jag kan nästan känna doften här nere *skrattar*! Vilken liten sötnos Max är, han är ju nästan alldeles ny :D

  Jag la till dig på loglovin, så jag kan fortsätta drömma tillbaks till Halland!

  Kramar

  Angelica

  SvaraRadera
 2. Mmm, finns så mycket gott man kan göra av kantareller.
  Imorgon kommer jag att dela med mig av en jätte god kantarellpaj.

  Kram Mia

  SvaraRadera
 3. Vilken fin blogg du har själv!! Så mycket inspiration och många påminnelser om vilken fantastisk natur vi har utanför knuten! Längtar till min första skogspromenad efter sjukdomen.. snart...
  Ha en go sommarvecka!!

  SvaraRadera
 4. Ja, härligt att det finns en hel del kantareller, själv var jag ute i skogen igår och gick i en skog jag inte brukar gå i och rätt som det var såg jag mellan träden ett gult hav av jättekantareller, var tvungen att gnugga mig i ögonen både en och två gånger. Men 9 liter gulingar är helt ok på 1 ½ timme =).

  Härligt att gå på restaurang och bara njuta av lugnet.

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 5. Visst är det härligt med knubbiga barns ben :) Epatraktorer är en vanlig syn hos oss också. Vilka fina bilder du har tagit i skogen!
  Kramar

  SvaraRadera