23 juli 2009

Vi reser vidare

...mot nya bus och äventyr i Sveriges avlånga land!För att fortsätta gårdagens redogörelse av lilla sommarturnén har turen nu kommit till Norrköping (åttonde störst i riket enligt egen utsago). Glada i hågen hade mamman och pappan slagit på stort och bokat två nätter på stadens Elite Hotell och dessutom lyxat till det med en uppgradering till deluxe-rum....eller ja, förmodat att deluxe innebar mer komfort i enighet med ett högre pris. Men ack så var inte fallet, då hotellet passat på att renovera sina enklare rum, men lämnat de dyrare deluxrummen att erbjuda uråldriga tortyrsängar i skön förening med sisådär 32 tropiska grader under takåsarna och ett badrum stort som en jeansficka.

Familjen var ju trots allt på semester och i sann svensk anda tyckte vi att det kändes överflödigt att gnälla när vi ju bara skulle sova på rummet. Tyvärr var det just det där med sovandet som blev droppen som fick bägaren att rinna över inför natt två och mamman att stompa ner till receptionen ledbruten och lite mindre vänlig i tonen än normalt. Efter att ha vaknat av en riktigt ond rygg som höll mamman vaken i över en timme, vilket tro-det-eller-ej är den längsta nattliga sömnlöshet hon upplevt sedan före lillkillen kom till oss, fanns det inget annat alternativ än byte av rum och säng omedelbums. Damen i receptionen morrade något om att vi inte behövde vara så upprörda att deluxe-rummet inte levde upp till förväntningarna, då "vi hade ju faktiskt inte betalat så mycket för det när vi utnyttjat deras sommarerbjudande".

Ja, men så kan man ju också resonera - "vi kör en kampanj över sommaren för att fylla våra tomma orenoverade rum erbjudandes tortyrsängar och sedan låter vi gästerna veta vilka kombinerade idioter och snåljåpar de är som nappar på erbjudandet" - imponerande Elite Grand Hotell Norrköping! Anyhow. damen fick veta vad mamman tyckte om det resonemanget och snart hade familjen flyttat vidare till mindre rum, men dock med en säng som tillät bekväm nattsömn.

Härligt att få vila ut i en riktig säng igen.....det är tufft att ha semester!


Överlag imponerade Norrköping inte något vidare på lilla familjen med undantag av ett par små mat- och shoppinginstutitioner som besöktes. Såvida lilleman inte tvunget får för sig att det är just meteorolog han ska bli när han blir stor, så kommer han förmodligen i framtiden att blåsa förbi staden för vidare färd norrut med ett eventuellt stopp på Kolmården.Denna gång bestod höjdpunkterna av shopping i de söta leksaks/barnbutikerna Lilla Snigel och Mitt Lilla Krypin. Den senare med placering i kvarteret med det märkliga namnet Knäppingsborg där man också hittade den fina ekologiska matbutiken med det finfina namnet Mimmis Visthus.


Kvällens middag bestod av magiskt god pizza från vedugn på det opretentiösa, men fantastiskt trevliga Pappa Grappa. Liksom alla andra kvällar under semestern var den lille sötnosen ett exemplariskt A-barn som somnade snällt i sulkyn på väg till restaurangen och lät mamma och pappa njuta av mat och dryck och en stunds vuxenprat. Han är en riktig stjärna vår lille älskling!


Det hanns med en visit till söta Madicken-staden (filmen spelades tydligen in här) Söderköping som var hur sött som helst med sina vackra byggnader, gränder och förstås Göta Kanal med en sluss eller två."Våra två dagar i Norrköping avslutades med en tur till Arkösund som enligt utsago var stället Norrköpings mer välbärgade invånare historiskt tog sig till för rekreation under sommaren - ledsen, men förutom en vackert glittrande Bråviken var inte heller detta mycket att hänga i julgranen för den lilla familjen. Tack och adjö Östergötland för den här gången!
Färden gick vidare norrut....aldrig anade jag att våra lugna dagar på småbarnsfamiljssemester skulle resultera i en hel roman...håll ut!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar