31 maj 2009

Ekoexkursioner

Mamma och Max fortsätter sina äventyr i omgivningarna i jakt på spännande ekologiska varor, närodlade grödor och småskaligt mathantverk. Veckan har varit minst sagt körig med ett par besök på riktiga "ekoreko" skattgömmor kombinerat med ett fullständigt avsteg från det nya medvetna levernet.

Låt oss börja med att bikta det sistnämnda, då det i ett svagt ögonblick ryckte för våldsamt i fyndtarmen och mamma/baby-ekipaget hamnade i shoppinginfernot som stavas GeKås i Ullared. Utflykten började oskyldigt med besök på trevliga gårdsbutiker lokalt, men på något magiskt vis fördes familjebilen in i den magnetiska zonen som onekligen resulterar i en ofrivillig vänstersväng någonstans i höjd med Varberg. Max satt som vanligt nöjd och glad i sin barnstol och jag undrar om han inte rent av hejade på mamma att ta den där ödesdigra vänstersvängen. Utifall det nu var så kan det bara konstateras att den lille fick önskad effekt med tanke på hur hans samling av fina BRIO-leksaker mångfaldigades i och med besöket.

Inte helt oväntat resulterade besöket i en väldig massa mer eller mindre onödiga inköp av både det ena och det andra. Man vågar inte ens fundera över den totala miljöpåverkan man orsakade, men nu när behovet faller på att försvara sina handlingar kan det rapporteras att det inhandlades både Grummes Gröna såpa att ersätta det gamla elaka rengöringsmedlet och ett provex. av Natur flytande tvål att användas i duschen.

Om vi då återgår till den mer ekoreko delen av veckan så blev det besök på Sveriges pepparrots centrum i Fjärås som vi stolt huserar här i vårt närområde och den intilliggande Mariebergs Gårdsbutik. Just för dagen var utbudet av grönsaker inte allt för imponerande och mamma blev inte glad när hon hittade fula e-ämnen i alla de produkter som såldes på temat mathantverk - ajabaja!! Däremot föll de fina KRAV-odlade örterna i mycket god jord och mamman blev naturligtvis tvungen att adoptera en hel liten hop av minigurka-, Jalapeno-, stortimjan-, slätbladig persilje- och en liten söt mangold planta.Senare i veckan avlades ett besök hos Hedenborgs ekologiska produkter utanför Kungsbacka som just nu håller sitt plocklager öppet ett par torsdagar i rad. Företaget drivs av de två entusiasterna Åsa och Klara som i hopp om att dra sitt strå till stacken erbjuder ehandel med utmärkta ekologiska och tillsatsfria varor. Toppenfint utbud och med hem kom en låda full av spännande saftsorter från Brunneby Musteri, Rooibos te från Brunkullan, fina handgjorda tvålar från Skin Sweden och mycket mer. Här kommer mamman att handla igen!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar