7 augusti 2012

Odlingslådor på gång


Precis som väntat tog det oss till semesterns (ja, makens alltså) sista dagar innan vi fick tummen ur att svinga trollspöet över den stora brädhögen som så elegant ska förvandlas till 70 kvm grönsaksland med robusta odlingslådor.


Själv var jag för feg för att hantera den stora kapen, men maken gjorde ett fantastiskt jobb. Omväxlade mellan att kapa jätteplankor efter mina mått och att snitsa till små hus till den lille assistentens ministad till tågbanan.


Dagen till ära hade lillsnickaren rustats med proffsigt bälte och småverktyg. Själv valde han klädsel bestående av långkalsonger och Foppa-tofflor.


Lillasyster var i alla fall emellanåt samarbetsvillig och snusade sött i vagnen. Däremellan hängde och slängde hon i Baby Björn medan mamman försökte göra sig lite behjälplig i sitt eget projekt. Lite lagom frustrerande att inte få loss händerna, men jag är tacksam att min käresta gör något han inte alls gillar för att hans fru ska få göra något hon älskar. Snickrar och odlar...


Gamla klena "radhustrimmern" fick göra sin sista tjänstgöring på allt ogräset som hunnit växa upp sedan det schaktades och precis som väntat drog den sin sista suck! Här på landet behövs det rejäla don.


Alla de megatunga virkesbitarna fick sig en strykning med olja med "nattsvart pigment" och jag och min lille assistent kämpade för att bli klara innan regnet återkom. Visst var vi svartprickiga både högt och lågt, men en 3,5-åring kan vara till bra mycket mer hjälp än man vågat tro. Dagen därpå var hela familjen åter på plats för montering.


Rejäl markduk lades på plats och sedan byggdes de tunga lådorna där de ska vara. Åtta till antalet ska de bli på sikt, men frågan är om vi orkar så långt i år. Huvudsaken är att jag kan få ner mina perenna grödor som ska övervintras - sparris, jordärtskockor, rabarber, samt förmodligen en massa perenner som jag inte kommer att kunna motstå när plantskolorna snart kör igång sina reor. Känner liksom mig själv på de punkten...och odlingslådorna borde vara en hygglig temporär växtplats till nästa år då det ska anläggas rabatter.


Maken och sonen borrade och skruvade, skruvade och borrade. Nu ska de få vara så vänliga och skruva ihop min nya skottkärra, så ska jag börja köra runt de 20 tonnen jord som ligger och väntar.Sedan får jag springa över och tigga hästgödsel från våra grannar. Fortsättning följer...


2 kommentarer:

  1. Underbart! :) Känner glädjen ända hit!

    Kram/ Anna

    SvaraRadera
  2. Åh, så roligt! Ska bli så spännande att se hur det blir. Kram

    SvaraRadera