14 juli 2012

Från mossgrönt, via kissgult, till snyggevitt


Det blir uppenbarligen glest mellan inläggen när man har bebis och mycket annat för sig. Men nu har fadern i huset äntligen semester och då kanske jag får loss bloggfingrarna lite oftare. Vi får väl se!


Snickarna har däremot inte haft några som helst problem med att "få tummarna ur" och det är svårt att förstå hur snabbt vårt hus har växt fram ur lösvirket. För knappa två arbetsveckor sedan såg det ut som överst (sett från altanen där vi bor för temporärt) med en gipsskivefasad på stommen. Medan jag och barnen hängde i Skåne en vecka bytte huset skepnad från mossgrönt till kissgult och det finns hopp om att vi ska hålla oss varma även under vintermånaderna.Kvickt fortsatte våra händiga hantverkare med att lägga på de tegelröda takpannorna och spika på "snyggefasaden " - eller den profilerade lockläkten som jag nu äntligen lärt mig att det heter. 


Fint, fint fint och man skulle nästan kunna tro att det redan börjar närma sig inflyttning. Dock är fallet inte riktigt så om man inte tänker sig extremt öppen planlösning på insidan. Nu har de duktiga snickarna gått på fyra veckors välförtjänt semester och huset är igenbommat och larmat. Vi för vår del har fått lite eld i baken att ta en massa beslut för interiören då det på sensommaren är dags för nästa gäng händiga att skrida till verket. Det lär bli mer än ett besök till kakelhus, tapetaffärer, vvs-varuhus, vitvarubutiker och köksleverantörer under semestern.

7 kommentarer:

 1. Så fint det blir!! Ser fram emot att se det när det är färdigt i höst. Hoppas ni har det skönt på er semester! Kram

  SvaraRadera
 2. Ja, det går verkligen undan. Och så fint det blir!

  SvaraRadera
 3. Roligt att se hur det växer fram. Det är inte alls olikt huset vi bor i – sett från det här hållet så ser storleken ut att vara ungefär densamma – men ert kanske är bredare. Blir jättenyfiken. Hur stort är det? Vårt ligger på 130 m2.

  Ha det gott!
  //Linda

  SvaraRadera
 4. Men vad fint huset blir!
  Härligt.

  Hoppas du har det bra i sommaren, och amningsmössan var ju grymt
  snygg.
  Kan tänka mej en sån tuttmössa själv till vintern ;o)

  Ha det fint

  SvaraRadera
 5. Åh, så kul! Vi håller också på med hus för fullt! Sedan blir det till att skapa min dröm, en stor köksträdgård. Kommer ni att bo i Frillesås?
  /Sabina

  SvaraRadera
 6. Vi kommer att flytta till Asserdahl, i Anneberg. Jag tycker att det gick bra med föreläsningen, men det är väldigt mycket som jag kommer att ändra på till nästa gång =) Jag skickade ut mail, för att kolla vad de tyckte, men tyvärr har jag inte fått några svar. Så det är svårt att veta vad de tyckte. Men det va otroligt roligt! Jag vill fortsätta hålla föreläsningar, nästa blir 3 oktober om växthus för kungsbacka trädgårdsvänner!
  /Sabina

  SvaraRadera
 7. Det var via Lindas trädgårdsblog som jag hittade hit =) Jag upplevde också att vi hade mycket gemensamt. Du får gärna komma hit på besök!
  Vi kommer att flytta till Asserdal, Anneberg.
  Jag tyckte att det var jättekul att hålla föreläsningen! Det gick nog ganska ok för att vara första, men det är mycket som jag kommer att ändra till nästa gång. Jag skickade ut ett mail till de som anmälde sig på mail, men tyvärr har jag inte fått någon respons. Nästa föreläsning blir för Kungsbacka trädgårdsvänner, om växthus.
  /Sabina

  SvaraRadera