4 april 2012

Nu kör vi!


Nu börjar det äntligen dra ihop sig tilll husbygge på riktigt, så jag har lagt till en flik ovan för att ge en liten lägesrapport då och då. Vårt hus i Onsala såldes tack och lov smidigt och snabbt och i denna stund har vi fullt upp med att packa inför flytt. Bakgrunden är som följer...

I april 2011 köpte vi en 1600 kvm stor tomt i det lilla samhället Stuv, 8 km öster om Frillesås i norra Halland. Stuv 5:10 ligger i den härliga dalgången där Löftaån flyter fram och omgivningarna är en blandning av traditionell landsbygd, skog och ett par mindre sjöar.

Tomten är i stort sett helt plan på åkermark avstyckad från den intilliggande Heljagård och "i ryggen" har vi en stigning med underbar lövträdsskog och mängder med vitsippor på våren. Framför vårt tilltänkta hus är utsikten öppen över ett härligt grönt landskap och några enstaka vackra gamla ekar.

Processen med bygglov, tillstånd för enskilt avlopp och vatten och andra mindre spännande delar av bygget har tagit sin tid, men nu  står vi äntligen redo att sätta spaden i backen och förverkliga vårt drömprojekt.

Vi har utgått ifrån enplanshuset Skäret från Varbergshus som sedan har modifierats efter våra önskemål och det kommer att uppföras av Varbergshus till nästan nyckelfärdigt. Under byggnadstiden kommer vi att bo i den gamla Heljagården precis intill tomten och sedan ska vi själva montera kök och lägga golv innan vi kan flytta in någon gång under senhösten/vintern 2012.2 kommentarer:

  1. Det ser underbart ut! Huset är inte helt olikt det jag bor :) Rätt så likt faktiskt. Hoppas det går smidigt och att ni kan flytta in snabbare än ni hoppas.

    Kram
    //Linda

    SvaraRadera
  2. Hoppas du haft en underbar påsk! Tårtan ser ju fantastisk ut! Och huset likaså! Vi hörs och ses! Kram

    SvaraRadera