29 april 2012

Ni som känner (till) mig...


...har nog vid det här laget gissat att jag har lite svårt för det där med att "göra ingenting". Officiellt ligger jag hemma på soffan och laddar med praliner inför nya bebisens ankomst, men det finns ju bara så många praliner i världen att trycka i sig. Så förutom att mysa med lillkillen och tillsammans upptäcka våra nya lantliga omgivningar, så har jag äntligen omsatt lite ambitioner jag haft ett tag.

I samarbete med skickliga och inspirerande fotografen Sonja Dahlgren har jag tagit tag i mina drömmar om att få ägna mig lite mer strukturerat åt skrivandet som jag tycker är så kul. Sonja och jag hittade varandra alldeles nyligen, men konstaterade snabbt att vi båda brinner för en väldig massa gemensamma intressen så som trädgård och odling, fina hem skapade för ett liv med barn, ett hållbart förhållningssätt till konsumtion, schyssta varor i matlagning och mycket mer.

Härligt nog delar vi också inställningen "varför skjuta upp något roligt som man kan göra redan idag!", så förra veckan hann vi med roliga reportage både på ämnet från jord till bord och kreativt återbruk. Nästa vecka kör vi vidare på trädgårdstemat och njuter i fulla drag. Förhoppningsvis får ni snart se Sonjas underbara bilder och undertecknads ordsnickrande i tryck.

Passa också på att njuta Sonjas bilder redan nu på Sonja Dahlgren Fotografi och på hennes inspirerande blogg Dagmar's Kitchen. Ta en titt här om du är sugen på att vi tittar förbi för en prat- och fotostund om ditt hem, din trädgård, din affärsidé i hållbarhetens tecken, eller vad det är som du blir alldeles saligt lycklig av.

5 kommentarer:

 1. Låter riktigt spännande!
  Du har en utmaning inne hos mig - om du hinner och vill!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Åh, så spännande det låter! Jag håller tummarna :)

  Att odla upp och ner är busenkelt. Borra ett hål i en burk eller hink, trä igenom plantan och ös på med jord. Titta i högerspalten på min blogg så hittar du länken Odla upp och ner.

  Solsken
  //Linda

  SvaraRadera
 3. Det är så roligt att jobba med dig Marie!! Är så sugen på att se vad det blir av alla våra ansträngningar. Hur som helst har det blivit väldigt mycket på temat "hållbart" såhär i början... Tack för idag också! Kram

  SvaraRadera
 4. Linda; Kikade in hos dig och insåg just hur jag ska få plats till både tomater och chili i mitt växthus. Tack!
  Mimmi - allt väl?

  SvaraRadera
 5. Vad spännande med husbygget! Känner igen det där med många järn i elden och svårigheten att "göra ingenting". Rastlösa fingrar brukar jag kalla det. :-D

  SvaraRadera