…köper väl gourmetoxfilé á 499:50 kr/kg till en middag mitt i veckan? …eller förhoppningsvis lägger ingen någonsin den sortens pengar på en bit kött! Men när mamman fullkomligt flyger genom butiken med en vrålhungrig son och en jobbtrött make väntandes i bilen så kan det hända att ett fullkomligt tokigt impulsköp till grillningen sker. I alla fall om det händer sig att det ligger två små men mycket fina skivor väntandes till halva priset eftersom de är bäst-före samma dag.
De små oxfilébitarna marineras i makens delikata blandning och får sällskap på grillen av halloumi, kokt färskpotatis som grillas i den nya smarta grillgrunkan tillsammans med sparris som slutligen beströs med riven parmesan och rostade pinjenötter. Vilken mitt-i-veckan fest!
Godaste marinaden till kött
3 delar sweet chili sås
1 del soja*
2 delar olivolja*
2 lätt krossade vitlöksklyftor*
*ekologiska ingredienser
Tweet
he he, nej det gör faktiskt ingen vettig människa... =) men jag kan tänka mig att det blev gott!
SvaraRaderaMen duuu, vilken härlig blogg du har! Jag som är en "sucker" för snygg språkbehandling hoppade ju strax jämfota när jag läste mig bakåt lite bland dina inlägg och kommer gärna och hälsar på igen.
SvaraRaderaTrevlig midsommar önskar
Helena