1 juni 2010

Grillat är godast

DSC00716 

Så fort solen skiner rycker det i grilltarmen och lilla familjen gör så gott de kan för att vara innovativa, äta efter säsong och dra ner på de kopiösa mängderna nötkött man gärna lägger på grillgallret. Just nu är sparrisen gudomligt fin och  utmärkt att tillreda över kolbädd. Enligt ett recept från Allt om mat kokades stänglarna snabbt (2 min) och sköljdes i kallt vatten innan de penslades med olivolja och gick ett par minuter på grillen. Innan servering ringlar man över olivolja och strör över salt, peppar, rostade pinjenötter och riven parmesan – mums!

Vidare grillade vi skivad halloumi och ett par starka korvar. Därtill den på flera sätt lätta kalla bearnaisesåsen från Hallon & blåbär som är perfekt en ljummen försommarkväll:

Kall bearnaisesås

2 dl creme fraiche/matyoughurt*

1 msk vitvinsvinäger*

1 finhackad schalottenlök*

1 dl finhackad persilja*

4 tsk torkad dragon

½ tsk senap

½ tsk brunt farinsocker

1 krm fint mortlade vitpepparkorn

½ tsk salt

Finhacka schalottenlöken, blanda med creme fraiche och vinägern. Tillsätt resten av ingredienserna och låt stå i kylen några timmar före servering.

*ekologiska ingredienser



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar