4 april 2010

Snabb och gudagod laxpasta

limelax

Idag blir det ett kort och kärnfull tips på en snabb och utsökt fiskrätt som funkar lika bra som kvick vardagsmat som piffig bjudmat i sällskap av ett glas torrt vitt vin. Väntar man lite längre fram på säsongen när den egna squashen är färdig och ser till att välja KRAV-märkt lax, så har man definitivt gått i mål också på den klimatsmarta fronten.

Limelaxpasta, 4 port

300 g pasta*

400 g skinn- och benfri laxfilé

2 dl crème fraiche*

1/2 kycklingbuljongtärning*

1 msk flytande honung*

rivet skal och pressad saft av 1 lime

nymald svartpeppar*

Koka pastan medan du skär laxen i tärningar. Blanda crème fraiche, smulad buljongtärning, honung, skal och saft av lime i en kastrull. Låt såsen koka upp. Lägg i laxen och låt koka någon minut. Servera med pastan och gärna vitlöksstekt squash eller spenat. Krydda med peppar.

*ekologiska ingredienser



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar