Idag blir det ett kort och kärnfull tips på en snabb och utsökt fiskrätt som funkar lika bra som kvick vardagsmat som piffig bjudmat i sällskap av ett glas torrt vitt vin. Väntar man lite längre fram på säsongen när den egna squashen är färdig och ser till att välja KRAV-märkt lax, så har man definitivt gått i mål också på den klimatsmarta fronten.
Limelaxpasta, 4 port
300 g pasta*
400 g skinn- och benfri laxfilé
2 dl crème fraiche*
1/2 kycklingbuljongtärning*
1 msk flytande honung*
rivet skal och pressad saft av 1 lime
nymald svartpeppar*
Koka pastan medan du skär laxen i tärningar. Blanda crème fraiche, smulad buljongtärning, honung, skal och saft av lime i en kastrull. Låt såsen koka upp. Lägg i laxen och låt koka någon minut. Servera med pastan och gärna vitlöksstekt squash eller spenat. Krydda med peppar.
*ekologiska ingredienser
Tweet
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar