10 januari 2010

…och ett miniboktips

DSC09519

Igår var vi hembjudna till våra goda holländska vänner som har en flicka bara 19 dagar äldre än vår lilleman. Det är underbart att se de två sockergrynen tillsammans och hur de utvecklas och växer för varje gång vi träffas.

Kompisarnas lilla söta K är flickigare än flickigast, fnittrar förtjusande och tar sig fram elegant krypandes med blixtens hastighet, men är inte alls sugen på att promenera med stöd ännu. Vår lilleman är en riktig grabb som bankar på allt som låter, är lite för lat för att krypa prydligt på knäna utan hasar på rompen, men däremot promenerar kilometer efter kilometer tillsammans med sina vid det här laget ryggkrökta föräldrar. Barnen leker utmärkt bredvid varandra, men har inte riktigt kommit på det där att leka med varandra.

Så till detta lilla boktips då som springer ur den finfina födelsedagspresenten som lilleman förärades av lilla kompisen K. Mitt i prick fick han sötaste middagssettet med både tallrikar och bestick med supersöta figurer från Dick Brunas barnböcker. Här hemma har vi på senare tid sett till lilla kaninen Miffy (som på "riktigt" heter Nijntje - har vi lärt oss!), men genom våra kompisar har vi också introducerats till Brunas underbart tilltalande och färgglada barnböcker Muuu. säger kon, Prinsen av Brabant och många fler.

Igår kväll konstaterade vi också att djuren definitivt inte har något internationellt språk, då lilla K såg högst bekymrad ut när Max mamma läste högt om kon som sa muuu, grisen som sa nöff och lammet som sa bäää. När hennes egen mamma läser säger de ju boe, knor och meee!! I övrigt vevade de båda ettåringarna glatt med både armar och ben och jollrade förtjust även när vi var inne på tredje repetitionen av samma story. Klart läsvärda för de små och på CDON kan man få tag till böckerna till riktigt hyggliga priser här.

Tack för en härlig eftermiddag familjen D med underbar mat för både stora och små!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar