22 december 2009

En vit jul...


Dags för pippifåglarna att börja skotta...

...hade Skånefödda och uppvuxna mamman aldrig i sina vildaste fantasier vågat hoppas på för sonens allra första jul, men nu ser det minsann ut att bli verklighet. I den egna barndomens lyckliga jular ingick alltid många höjdpunkter, men tyvärr var möjligheten att prova julklappspulkan redan i juldagarna så gott som aldrig en av dem. I de södraste delarna av Skåne utspelar sig julen gärna i en grå säck av regn och rusk och först någon gång framåt februari vågade man börja hoppas på att ett par flingor skulle yra in över slätten och med lite tur hann man rulla en snöboll eller två innan hela härligheten flöt ut i en lervälling.


Lillen satt länge och väl och betraktade nya utsikten och gnuggade sig i ögonen liksom för att kolla att han verkligen inte misstagit sig...


"Kolla mamma - någon har fyllt hela trädgården med badskum! "
Medan modern sedan provade sin konstnärliga talang på att fotografera vackra snöflingor roade sig den lille med att njuta av kalluften som strömmade in och låta flingorna fastna i lilla kalufsen. Ni skulle ha sett sötnosens min när han efter en lång stund stack ut handen i snön och konstaterade hur kall den var...iiiiii!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar