18 november 2009

Fixa kråkfötterna


På mammans lista över 34 saker att genomföra som 34-åring dyker det på plats nummer 12 upp: "lära mig texta snyggt". Kanske inte nödvändigt varken för att överleva som människa eller för att rädda jorden på sikt, men hur många gånger har man inte tänkt "om jag ändå kunde skriva snyggt....så skulle jag skicka söta små kort till vänner och bekanta jämt hela tiden, pynta till mina i antalet snabbt växande burkar med hemgjord sylt, sätta ihop ett sött album med fina texter till lilleman........."

Det började letas på nätet efter någon/något som kunde ta sig an mammans kråkfötter och frälsaren visade sig vara gulliga Emilia Åman på Pappersakademin i Partille. I enlighet med köpstoppets regler gick det finfint att anmäla sig till "upplevelsekonsumtion" i form av kursen Roliga Handstilar. Häromkvällen var det så dags för mamman att lämna killarna hemma för en grabbkväll och själv dra till andra sidan Göteborg för lite inspirerande mamma-utan-barn-tid med ett gäng andra "bokstavsförtjusta" tjejer/damer (såklart! - vågar gissa att det inte är allt för ofta Emilia har ett gäng killar som o:ande och ah:ande beundrar varandras snirkliga skönskrift!).

Kvällen var i alla fall mycket inspirerande och nu klottras det både till höger och vänster här hemma. Emilia förklarade att det inte handlar om att alldeles lära om eller ändra sin handstil utan att med enkla små knep piffa till och organisera upp sig textning. Laddade med färglada pennor och enkla vita kopieringspapper ägnade vi två härliga timmar till att insupa tips, vara kreativa med pennorna, låna varandras smarta idéer och i slutänden känna sig väldigt sugna på att störta hem och ge sig i kast med allsköns experiment inkluderandes en penna och ett papper.

Gällande köpstoppet får det biktas att det fuskades och smögs ner fem färgglada ZIG-pennor för att genast kunna träna, träna och träna. Emilias lockande fina bok Roliga Handstilar fick dock snällt stå kvar på hyllan och får hamna på önskelistan till farbror tomten. I december styr mamman kosan tillbaka till Pappersakademin för att få inspiration att kreera egna julkort - det här var ju kul!

För den som blir sugen på att piffa sin handstil en aning bjuds man alldeles gratis på lite tips här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar