11 september 2009

Under isen...har den lilla familjen varit alltsedan man kom hem från fjällen med sjuk lilleman och mamma och en stackars pappa som likt en skållad råtta passat upp de ynkliga sjuklingarna. Det började med en nattlig febertopp på den lille, vilket var en helt ny upplevelse för de lyckligt lottade föräldrarna som inte haft en endaste liten vaknatt under de första åtta månaderna med lilleman. Den lille hjälten höll dock humöret på topp efter bästa förmåga trots att han verkligen såg ut som om han hade sålt smöret och tappat pengarna någonstans långt inne i dalaskogarna.

Snällt satt han i bilen de 58 milen hem och väl hemma var det fullt upp i det kära babygymet som han uppenbarligen hade saknat en hel del. Då var det istället mammans tur att ta vid och njuta av den elaka magbacilusk som gäckat den lille. Örk, örk, örk, men mitt i eländet får man se det positiva i att fläskometern i alla fall får sig en ordentlig skjuts framåt. Man får ju glädjas åt det lilla! Vi håller tummarna för att sträng handhygien och separata sov- och badrum skonar pappan från att prova på vår lille magborstare. Han ska ju tillbaka till jobbet nästa vecka efter tre veckors föräldraledighet...och vila upp sig!?


3 kommentarer:

 1. Å lilla killen :( Och mamman :( Hoppas verkligen att ni får va friska i höst. Vi, peppar peppar, har klarat oss än så länge. Jag har nog blivit immun mot magsjuka sen jag började jobba inom skolan, men nu när man själv har barn så kommer man väl åka på det. Kram på er!

  SvaraRadera
 2. Stackars lilla hjärtat och mamman!
  Hoppas att ni snabbt kryar på er.
  puss o kram

  SvaraRadera
 3. Att ha en sjuk liten kille är verkligen inte kul och desto värre när man själv blir sjuk...puh!
  Sedan vår lille kille börjat på dagis har det varit mycket feber och magsjuka...
  Det är skönt när det vänder *ler*
  Ha det gott och tack för dina vänliga ord!
  Emelie

  SvaraRadera