8 september 2009

Mys i fjällen


Lilla familjen har åter landat i Halland efter 10 härliga dagar på rymmen i svenska fjällvärlden och ett par stopp i vardera riktningen. Underbart mysigt att som hel familj njuta av att tillbringa dygnets alla timmar tillsammans och kunna göra precis vad som faller oss in. Mamman fick plocka bär tills det kom ut genom öronen, pappan fick färdas i fäders spår längs med Vasaloppsvägen och lillen blev störtförälskad i de fina röda kryssen som någon snäll kille eller tjej satt upp längs med fjällets vandringsleder. Utflykterna i nya bärstolen blev en riktig succé och herregud så gott man sover av den friska luften i Dalarna. Finfina stugan i Tandådalen hyrdes privat av Sälens Fritidshus och kan varmt rekommenderas för bekvämt och fräscht boende mitt i underskön natur.

Mammas skatt...
Killarna njöt av hockey och damfotboll i stugvärmen efter en dag på fjället
Lilleman passade på att avverka sin första utlandsvistelse...om än av det kortare slaget!Mums för varm blåbärssoppa högt uppe på fjället...det tar på krafterna att beundra utsikten från pappas rygg


De finfina kryssen!Toppenstuga i finaste omgivningarna med lingon utanför knuten - kan det bli bättre?

Besök på dalahästtillverkning i Nusnäs......där lilleman blev alldeles överförtjust i de fina färgglada pållarna.


I Mora blev det en smula kultur med Zorngården...
...och sportkultur i Vasaloppets tecken när man reser med mina killar...klockstapeln vid upploppet


... söta kapellet i OxbergFjälluften är sövande...

...och man vet aldrig när mamma drar iväg in i ett lingon- eller blåbärsris....och längs med vägen en ultracool betongsugga i annars något sömniga Vansbro.

2 kommentarer:

  1. Så härliga bilder, jag blir så sugen på att ge mig ut i skogen! NÅGON har en sovvägrardag och bara gnäller, vi har inte kommit utanför dörren idag...Men det är ju en dag imorgon också!

    SvaraRadera
  2. Åh vad härligt med fjällen. Blir sååå sugen! Kramar / Karin

    SvaraRadera