Äntligen har lusten och energin återvänt tillräckligt för att mamman skulle ge sig i kast med lite livsmedelshantering igen. Besvikelsen sitter fortfarande i att det hett efterlängtade besöket på förra helgens Jordens mat-arrangemang på Gunnebo Slott frös inne, men det är väl förmodligen ingen idé att hänga läpp för det så mycket längre. Istället blev det ett tag på gurkfronten idag och nu är smörgåsgurksbeståndet tryggat för ett år framåt. Dags att ut och jaga ekologisk leverpastej!
Receptet jag använder kommer från min mamma och är lika smarrigt som det är busenkelt:
2-2,5 kg gurkor skivas
1/2 dl grovt salt
8 hg strösocker
2 1/2 - 3 grader ättika (syra)
gult senapsfrö
dillkronor
pepparrot
Gurkorna tvättas och skivas. Lägg alltsammans i ett stort kärl. Ställt svalt. Klara att äta efter ett par dygn. Busenkelt var ordet!
1/2 dl grovt salt
8 hg strösocker
2 1/2 - 3 grader ättika (syra)
gult senapsfrö
dillkronor
pepparrot
Gurkorna tvättas och skivas. Lägg alltsammans i ett stort kärl. Ställt svalt. Klara att äta efter ett par dygn. Busenkelt var ordet!
Tweet
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar