6 augusti 2009

Oense...


...är maken och jag här hemma huruvida mamman redan har kört i diket med sitt köpstopp. Maken som såg köpstoppstjatandet som ytterligare en av tusen nyckar och idéer som mamman jämt och ständigt måste utmana sig själv och sin omvärld med har nu plötsligt dragit på sig svartvita dräkten och springer som en galning längs med sidlinjen hysteriskt viftande med sin köpstoppslinjeflagga. Lilla maken visslade prompt i sin pipa när bilen igår rullade hem med ett gäng kryddväxter, en ljuvlig buskpion och ytterligare ett par perenner som länge saknats i rabatterna - självmååååål!

Det ska väl i ärlighetens namn sägas att det är inte bara mammans bättre hälft som är snabb att utmana den "sämre" hälften, utan det fungerar lika ofta åt andra hållet med. Väldigt förtjusta, eller låt oss till och med säga förälskade!, i varandra som vi är är det en ömsesidig talang/ovana/ömhetsbevis att utmana varandra att gå i hamn med knasiga idéer och att få debattera och bevisa styrkan i sin ståndpunkt. För vissa låter det säkert som raka vägen till äktenskapshelvetet och familjerådgivningen på det, men för oss är det en sporre att åstadkomma och uppleva sådant vi annars inte skulle göra. Förrutom de dagar mamman är amningshormonell och stackars pappan bara får finna sig i att höra vilken tyrann han är....

Åter till köpstoppsdebatten då, där mamman vidhåller att hon hållit sig inom gränserna och om inte i så fall diskret tänker omformulera sitt "traktat" här och nu med det lilla tillägget:
 • trädgårdsväxter och i synnerhet perenner går under både rubrikerna livsnjutning/upplevelse, samt är hållbar konsumtion då de kommer att komma till glädje många somrar framöver

 • kryddväxter och grönsaksfröer är mat eller kommer att bli det inom en snar framtid

 • när behovet faller på att köpa en pryl för att genomföra en upplevelse får denna lov att införskaffas second hand (just nu saknar vår lille son en bärstol för att bekvämt kunna ta sig runt i skog och mark...)

Basta - mamman har köpstopp, klarar det med glans och njuter i fulla drag! Nu ska livskvaliteten höjas ytterligare ett snäpp med plantering av en underskön rosa buskpion.

För den som hållit ögonen öppna efter ett barnvagnsekipage med lilahårig förare kan nu gladeligen rapporteras att detta så gott som är eliminerat. Frissan var snäll och skapade tid i sin kalender för en ny färgning och även om mamman inte har sin vanliga look, så är i alla fall slingorna betydligt diskretare än de var igår. För den som blir erbjuden att prova, eller helt enkelt blir överraskad av sin frissa med Maria Nilas nya färger Colour har jag bara ett enda tips - ett vänligt men bestämt "nej tack!".1 kommentar:

 1. Men hjärtat, jag hann ju inte ens dra på mig domarstassen innan bilen var proppfull med traktats-brytande plantor. Är det inte enklare att köpstoppet bara har två regler:
  "§1: Köpstoppet omfattar allt jag inte önskar eller behöver köpa under den angivna perioden.
  §2: §1 skall tolkas godtyckligt, samt kan ändras vid behov."?

  ;-)

  SvaraRadera