25 juli 2009

Skepp o´hoj och en paj


Gulliga vännerna som bor mitt i underbaraste skärgårdsidyllen hade bjudit ut lilla familjen på båtåkande och därmed premiär på havet för den lille matrosen. Initialt något skeptisk till den klumpiga flytvästen och mammas plötsliga infall om både vindjacka och toppluva mitt i sommarvärmen charmades den lille så sakteliga av skärgårdens njutningar och framför allt skrattade han hejvilt år skepparen i roliga solglasögon.

Bohuslän i sin vackraste skrud - ljung på väg att slå ut.


Härligt med en liten paus i pappas famn efter färd på havet och en kladdig bananpicnic på klipporna.


"Okej, det var väl ändå ganska kul att åka båt trots att man byltades på till värsta Michelingubben!"



Tänk om man kunde stoppa in både hus och skärgårdsidyll och flytta det på lagom avstånd till jobbet och allt annat som man inbillar sig att man behöver vara nära i sin vardag...


Mammans bidrag till picnic på klipporna var ett nytt pajexperiment som föll ut riktigt väl. Mumsig kall på en utsvulten båtåkarmage och säkert ännu godare nygräddad från ugnen.

Ört- och vitlökspaj

Pajskal körs ihop i matberedare:

1 dl grahamsmjöl + 2 dl vetemjöl

100 g smör

2 msk creme fraiche el. turkisk yoghurt

lite salt

Förgräddas i 175 C i ca 5 min. Under tiden steker man upp:

1 purjolök i skivor

200 g rökt kalkon eller skinka i strimlor

1 dl blandade färska örter

2 pressade vitlöksklyftor

som sedan blandas ner i äggstanning på

2 dl mjölk

3 ägg

salt och peppar

Häll allt i pajskalet, toppa med riven ost och grädda 25-30 min i 175C. Mums!



1 kommentar:

  1. Så underbart ute i skärgården! Måste också ta mig ut dit, fast i Stockholms skärgård.

    SvaraRadera